när kommer du?

Ännu en gång skrev jag ett inlägg som jag sen bara ångrar.. Så det blir inte nåt inlägg om hur jobbigt det är att vara gravid.

Det är underbart.


Idag är helt enkelt en skitdag. Allt är tungt och känns fel fel fel..


Nu börjar big brother snart.. . sköööönt.


bebis gillar BB... den sparkar så fint på revbenen.


v 34

Det var ny vecka igår.. Dah..

v 34 (33+0)

Sjuuuuukt.


hejdå

ändrad tid

Äntligen har tiden saktat av lite. Nu längtar jag tills imorgon då det är ny vecka för bebisen.

Ringde barnmorskan innan för att ändra min nästa tid eftersom vi fick får ultraljudstid samma dag och bara en halvtimme innan vår besök där.

Det var inte lätt. Vår barnmorska ska ju sluta och börja jobba på förlossningen istället så hon hade inte så många tider. Hon jag pratade med undrade om jag kunde tänka mig att komma nu på fredag istället, men då till en annan barnmorska. Jag kände mig jättejobbig och svarade nej. Jag förklarade att jag gärna ville träffa "min egna" en sista gång då jag verkligen inte ser framemot att byta då vi är så himla nöjd med henne.

Hon förstod och stackaren fick lite problem. Jag fick tid den 7 mars istället för 2 mars. Men hon tyckte det var för långt mellan gångerna då egentligen då de vill ta blodtryck regelbundet.
Jag förklarade att alla mina värden och blodtryck har legat mycket bra varenda gång så jag var inte orolig för att vänta dom extra dagarna. För mig var det värt det för då får jag ju "min" barnmorska en sista gång.

Jag lovade att ringa om jag började må dåligt. Hehe.. Kul att de är mer oroliga än en själv.

Ibland undrar jag om jag borde vara mer orolig. Jag blir liksom orolig att jag inte oroar mig mer.

Knäppt. Men så känner jag när man läser forumet som alla aprilmammor skriver i på familjeliv. Jag är bara en läsare. Jag är inte aktiv i något forum på något sätt. Jag var det i början men för mig känns det superskumt. Det är kul att läsa hur de spekulerar och de har lärt mig lite och så, men just hur de sitter och nojjar upp varandra och nästan skrämmer livet ur varandra ibland är ju skrämmande..

I början när jag var aktiv så fick jag panik för DOM hade det och berättade skräckhistorier. Så barnmorskan sa till mig att sluta läsa på forum och istället läsa boken vi fick av henne.
Smart.

Nu ska jag ner och rota i garderoben och pilla med bebisens kläder.. myyyys

babbel om shopping

Jävla skit då.. satt säkert i tjugo minuter och försökte få ihop den förbannade blöjhinken. Jag fattar fortfarande inte hur de kan säga att den ska gå att använda smidigt med bara en hand. Men jaja..

Den blir väl lättare sen. Förhoppningsvis.

Den var gratis. Men refillerna var nog svindyra?? Jag får heller ingen information vart ja än läser (eller så är jag blind) på hur många blöjor i snitt en refil tar?

Ja.. Det kanske är bra ändå. Slippa lukt och så. Jag köper nog inga refiller förrän jag provat och ser att den fungerar som utlovat. Hålla lukt borta, smidig och lätt.

Än så länge tvivlar jag på alla punkter.

Jag fick heller inte skötbordet jag ville ha. Vi köpte ett man hänger på väggen istället och fäller ner när man ska använda det. Jerry tyckte det var mycket smidigare. Jag kan hålla med. Vi har verkligen inte plats egentligen för nåt skötbord så ett sådant är ju perfekt. Men det är såååå fult. Ja, jag stod nästan och grät på IKEA igår när jag inte fick det jag ville ha. Men genom att låta Jerry "vinna" så tjänade vi även 1000 spänn.
Men jag krävde då en hylla istället som kostade 250 spänn så jag (vi) har nånstans att förvara saker till bebis. Så när det väl kommer upp och jag får pyssla runt i det lite, så kommer det ju bli mycket trevligare.

Det skötbordet jag ville ha var hemnesbyrå med skötbord ovanpå. Jag tänkte ju att då kan bebis ha den byrån sen med på sitt rum.
Men det hade blivit väääldigt trångt att ha det skötbordet på toaletten. Och jag tycker det verkar så osmidigt att ha skötbordet någon annanstans så det blir ju smidigare med ett vi hänger upp. OM det nu inte rasar ner vilket jag är livrädd för.

Vi handlade även ett babyskydd igår och vi blev nöjda. Vi har inte installerat det i bilen ännu men det ska vi väl göra så småningom.
Det blev även ett babygym (budgetvariant från ikea då de på babyland var sjukt dyra och det vill jag inte lägga pengar på haha) och massa massa mysiga handdukar och lakan till sängen.

Vi köpte en mysig filt på Babyland för över 300 spänn. Men vi båda tyckte den var så mjuk och skön så klart vår bebis ska få ha den. Perfekt.
Ja. Det blev även en spegel till bilen så man kan se bebisen i baksätet. Vi kommer nog inte köra så ofta med bebis själv i bilen men när man gör det vill man ju kunna ha full koll.

Jag har massa att tvätta nu. Så vi ska fixa poletter till tvättstugan så att jag kan tvätta upp allt till bebis så att jag sen kan börja ställa allt iordning.
Jag samlade ihop kläderna igår och la dom i en blå ikeapåse. Vi har börjat få rätt så mycket nu ändå.

Men vi behöver såååå mycket mer kläder. Kul att jag sparat det så länge.. haha. letar fortfarande efter mössor bland annat.

Jag och Lina ska kanske ha en shopping och mysdag i helgen så då får det bli lite mer inhandlat.

Nu ska jag inte skriva mer. Jag är hungrig.


babybox

Jag bytte färg i skrivaren nu så jag kunde skriva ut bekräftelse på babyboxen man ska kunna hämta ut på babyland. Gratissaker är ju alltid kul :D Det bästa är väl att man (om jag förstår det hela rätt) får med en blöjhink. Det antar jag är bra att ha när man ska ha barn.

Men jag kunde inte få fram nån info om blöjhinken så vi får väl se imorgon.

Bebisen har idag varit på sin 4 konsert i magen. Första var bob hund där jag fick lyftas ut av en vakt annars hade jag blivit ihjälklämd där längst fram. Andra var timbuktu, tredje var KENT på samma dag som jag reda på att jag var gravid och så nu idag. Högstadie-killar som rockar loss rejält. Bebis verka inte jätteförtjust i den alldeles för höga musiken då den inte sparka utan pressa allt vad den kunde. Jag hör fortfarande helt konstigt. Undra om den kan ha tagit skada?? Ha.. sånt som antagligen bara förstföderskor går och nojjar om. Det är nog ingen fara men känns ju lite trist ändå om den får problem med öronen innan den ens kommit ut.

Ja.. nu ska jag bädda ner mig i soffan och ladda inför imorgon. Idag jobbar Jerry natt så då sover jag på soffan. När han slutar imorgon kör vi direkt iväg på vårt äventyr.

Det ska bli mysigt att fixa massa till bebis imorgon. Så kan jag lite smått här hemma gå och ställa allt iordning när jag har lite tid över.. (mycket tid över)

Jag längtar tills sovrummet är klart så vi kan få upp vår säng och bebisens säng så vi kan bädda den. Sen måste vi fixa krok så vi kan hänga upp vaggan så jag kan fixa madrass till den med.


Ja.. ni fattar.. mycket jag längtar till. hehe .


v 33

Idag så fann jag overallen och två par söta strumpor. Såg att de hade massa bebissaker med pandor på, på HM och jag ÄLSKAR pandor. Jag samlade på pandor när jag var mindre.

Jag köpte endast strumporna i pandor då jag kände mig lite snål. Men var sååå sugen på allt där. Jag lär nog köpa det. Men inte nu.

När vi kom till Eslöv igen så fick jag dessutom massa massa fina grejor av Lina som hon köpt till bebis. Bland annat en mössa (har inte köpt någon alls själv) och en superfin "snuttefilt" Sen kläder till tusen.

När jag orkar tänkte jag fota och visa. Men sen tänker jag nej. det lär nog aldrig hända om jag inte kommer få suuupertråkigt.
Vill jag se kläderna kan jag klämma på dom här hemma.. Inte så kul för er att se.

Idag är det förresten ny vecka. Vecka 33 (32+0). Se, ännu en gång jag inte ens har hunnit reflektera över att "snart är det ny vecka".

Nu kan det vara allt från 5-9 veckor kvar. Men om man räknar efter bf så är det 7 veckor kvar. Jag börjar känna stressen så jag sitter nu (ja förutom nu när ja bloggar) och skriver en lista på saker jag måste fixa rätt så omgående.

Jag har ju inget annat för mig på min ledighet så.

På lördag ska vi antagligen iväg till Babyland. Som jag fasar den affären. Fråga mig inte varför men det gör jag.
Jag hoppas att vi hittar det vi letar efter.

Ska nämna att jag aldrig varit på babyland eller någon annan affär som bara har med bebisar och så att göra..


overall sökes

Min syster hittade en mycket fin tunnare tygoverall på HM idag till vår lilla bebis, men den var helt i rosa och jag vill ha den i en annan färg.

Så hittar hon en likadan i grå och grön som är suuuperfin men i en för stor storlek så klart. och inte finns den på internet heller.

Jag får väl börja åka runt till alla HM och se om den finns där .. har ju inte mycket annat för mig hehe




första dagen

Detta är första dagen "på mitt nya liv" kan man väl nästan säga. Jag har fortfarande inte fått in känslan.
Jag hoppas den kommer.

Mammalivet (som Jessica så fin namngav det) ska bli underbart och mysigt.. men nu i väntans tider kommer jag nog bli väldans rastlös.

Nej nu ska jag städa vidare innan gästerna dyker upp. Idag ska det firas :D


magbilder...




Vecka 26 (25+2)


vecka 28 (27+1)



vecka 31 (30+5)



allt är bra fortfarande

Det var inga problem hos barnmorskan alls. Bebis gav som vanligt barnmorskan många sparkar och alla mina värden är bra.

Jag hade hundra frågor och som vanligt hade hon lika många svar.

Fick reda på att nästa besök blev vårt sista med henne. Vi ska få en annan barnmorska i slutet vilket jag visade och sa tydligt att det gillade jag inte. Jag är så nöjd med henne vi har nu och jag blev plötsligt så orolig att den andra inte ska vara bra alls.

Barnmorskan vi har nu skulle börja jobba på förlossningen i lund så det är ju självklart superkul för henne. Och som hon sa: Vi kanske ses där istället.

Hoppas nästan på det. hehe.

Jaja. Inatt är sista natten på jobbet. Det känns sjukt konstigt och jag kan inte sova.

Från och med imorgon så har jag alltså ledigt. graviditetsledigt. Hehe.

Spännande.

barnmorskan

Nu beger jag mig till barnmorskan.

Vågen rullade hela vägen upp till 69 kg. Jag kommer sluta på över 80 kg tror jag i denna farten. Inte bra inte bra.



Får sluta lyxa till det varje kväll. Hehe.

Jag hoppas bebis mår bra. Känns tråkigt att åka till barnmorskan utan Jerry. Han har varit med varje besök annars.

Jaja hejså länge

vecka 32 (31+0)

Ja herregud. Känns som sagt som jag inte hinner med längre. Veckorna springer iväg och jag vill bara skrika PAAUUUS högt och tydligt och sakta ner tiden.

Men samtidigt så vill jag ju att det ska gå fort.

På lördag börjar min graviditetspenning och då tror jag tiden kommer stanna upp lite. Vi har lite att fixa med men jag har inget jätteavancerat uppbokat.

Vi har börjat renovera sovrummet, vi har massa saker som ska fixas till bebis, jag vill upp till min pappa en helg, behöver klippa mig och så behöver jag få iordning i min garderob.

Jag har lite saker att pyssla med innan bebis kommer alltså. Men känns ändå som om jag skulle behöva mycket mer för att inte bli knäpp.

Ja i alla fall. Idag är det ny vecka för bebis. Den fyller hela 32 veckor i min mage. Det är tungt och jag har börjat få lite svullna fötter.
Jag har inte ställt mig på vågen idag eftersom jag är väldigt rädd för vad den visar. Nu har jag verkligen blivit rund överallt. Jag känner mig som en stor ful val eller något. Jag har än så länge inte fått några bristningar, förutom en liiiiiten en vid navlen.. det pga att jag har piercat den och ja. Det förstod man ju att det skulle bli något märke där. Annars har jag än så länge klarat mig. Men jag ropar inte hej förrän jag kommit iland. Jag kommer få över hela magen, det förväntar jag mig fortfarande. Jag hade bara hoppats på att de kunde kommit lite i taget om de nu ska komma så man slipper få en chock när man plötsligt får allihop.. Eller hur går det till när man får bristningar egentligen?

Jaja..

Jag har nog börjat få "förvärkar" men jag vet inte. Jag ska till barnmorskan imorgon så då ska jag fråga.

Mina vänner.. 8 veckor kvar till den 12 april. men jag hoppas ju att den kommer om 6 veckor.

Jag och Jerry har nu satt upp olika datum på när vi tror bebis vill komma. Men ingen av oss har valt den 12 april..Så den kommer kanske punkligt och fint.. Vem vet.. Så länge den inte blir sen så är jag glad.. eller ja. så länge den kommer ut hel och frisk så blir jag glad förståss.. Man måsteju skriva sånt för annars tror ju folk man inte bryr sig.. hehe ..

Nej nu e maten snart klar.

det är okej

Jag var helt övertygad om att något var fel med bebis idag så jag skulle ringa och fråga om det var normalt eller vad de tyckte jag skulle göra.

Jobb kom emellan så jag valde att inte ringa. Jag tänkte bättre jag inte ringer då dom kanske hade sagt: Vi råder dig till att kolla upp det
och jag hade inte kunnat. Så jag väntar och ringer barnmorskan imorgon.

det som har hänt är ju att bebis verkar väldigt slö och vill inte alls röra sig som förut. Det är efter att Signe har hoppat rätt på magen när jag legat och sovit.

Även sammandragningar som gör ont har dykt upp och "mensvärk". Trots att jag vilar.

Allting är förhoppningsvis helt normalt.. ja förutom att jag har världens dummaste hund som inte kan ha koll på nånting.

och nu när jag sitter här på jobbet så har bebis fest i magen. Bebis verkar alltså (efter iaf två dagars mycket stilla) vara pigg igen.
Jay smith fungerade ju förra gången men bebis gav sig snabbt igen. Sen fungerade inte ens det.
Nu sitter jag bara och den satte gungning på hela mig precis. Och den svarar när man buffar till den lite :D

ja.. jag nu har jag skrivit av mig och behöver inte tänka mer på det.. nu ska jag fortsätta slita av allt mitt hår och bita mig hårt i handen.


tröttsamt

Är det normalt att illamående kommer tillbaka i slutet eller är jag på riktigt sjuk?

Kan bero på att jag sover så himla dåligt. Hela jag är helt slut och jag vet inte hur jag ens ska orka hoppa in i duschen idag. Ändå så går det inte att sova.

Jerry är dessutom och jobbar tills imorgon så det är only me hela dagen. Signe verkar som tur väl är också ha en dag då hon slappar så jag slipper få dåligt samvete för det.

Jag orkar inte göra saker som jag skulle fått gjort idag bara. Det är så dumt. Jag har iaf letat upp och fyllt i papper som ska skickas iväg så nu får jag försöka ta mig till affären innan jag inte orkar det heller.

Sen får jag väl bädda ner mig på soffan igen med lite godis.


Ja.. så idag är det ingen bra dag. Hoppas er dag är bättre

Bebis <3 Jay Smith

Jag har varit orolig hela dagen eftersom bebis inte har sparkat alls knappt. Den har varit så lugn och stilla så jag nästan velat ringa och höra om det är något fel.

Men problemet är löst. Jag sätter på Jay Smiths ljuva stämma och bebis börjar sparka igång som aldrig förr.

Om ni undrar så har Jay Smiths idol-skiva fastnat i bilstereon så det är den enda som går att spela. Så det är mest den musiken som bebis får höra.

På spotify lyssnar jag på Von Benzo och bebis gillar Jay då med.

Jerry sa att bebis tror nog att Jay är bebis pappa. Hehe. Eller något.

Rätt sjukt ändå. Jag som hade börjat så bra med att prägla in metallica i hjärtat på ungen får nu stå ut med Jay Smith istället.

Jaja.. Bara för vi inte får ut den jäkla skivan från bilstereon. Hade det varit Von Benzo's skiva skulle jag inte klaga, men nu är det ju idol-skivan och ja. typiskt.


Nu ska jag vara glad för att min bebis verkar ha återhämtat sig från vad det nu var den led av (Saknad av Jay säkert) och se en film.



Vecka 31

Idag är det vecka 31 (30+0) och jag börjar bli väldigt trött på att vara gravid.

Jag kan inte längre ta på mig mina skor eller strumpor utan en väldigt stor ansträngning som kräver vila efteråt.

bebisen sparkar mycket och ofta, och det gör ont. Samtidigt är jag glad att den sparkar för då vet jag att den lever.

Jag har gått upp 6 kg totalt och än så länge har jag inte så svullna fötter, även om de är lite så passar skorna fortfarande.

Förmodligen är jag väldigt stor nu. Om man jämför med bilden jag har lagt upp här sist. Men på nåt konstigt sett så kan jag inte ladda upp bilder så ni får inte se mig tjock. Haha..

Jag börjar känna att jag verkligen längtar till bebis kommer och jag börjar även känna mig stressad över allt som måste fixas.

Vi måste fixa vårt sovrum så att vi kan slippa dra i det när bebis är här. Kommer vara så mycket annat då.

Ja.. alltså. vecka 31. veckorna går så snabbt nu så att jag inte kan hinna med att tänka ibland att det är ny vecka.
9 veckor kvar till 12 april. Galet.

Nedräkningen har verkligen börjat. :)




RSS 2.0