bf+

bf+4 för er som undrar..


Lite småkänningar men annars inget.

(eftersom alla vi känner verkar vara tusen gånger så otåliga än vad vi själa är så)Trevlig lördag på er. Nu ska jag lägga mig i soffan lite


bm-besök

Idag var vi hos barnmorskan.

"Jag var väldigt osäker på om ni skulle komma idag eller inte" sa hon när hon såg oss.
"självklart så är vi här" svarade jag med en glad röst och
"ja vi e ju det" sa Jerry väldigt bittert.

Allt såg fint ut. Bebis låg väldigt fixerat eller hur hon uttalade sig, mitt sf-mått var 36 (ytterligare 1 cm på 1 vecka), mina värden var bra och ja, allt såg bra ut.

Hon skulle ta ett nytt järnvärde och när hon sticker mig i fingret så sprutar det ut blod. Jag får småpanik då jag hatar blod och hon får trycka med en tjock bunte med papper. Hon tar sedan bort det men det fortsätter att blöda så hon får blod på sina fingrar

"Åh Gud" utbrister hon och skrattar. Jag får sitta och trycka själv ett tag innan det slutar. Lite fräckt.

Sen frågar vi om hon vet hur man gör Jerry till vårdnadshavare. Och så hämtar hon en broshyr.

Jerry sitter och läser lite i den och frågar mig:

"Behövs det göras något DNA-test?"
barnmorskan skrattar och slutar tvärt efter några sekunder.
"Men nej förlåt, tänk så var det en allvarlig fråga, så sitter jag och skrattar, så oproffsigt av mig, ber om ursäkt"

Jag skrattar både åt henne och åt Jerry och säger att vill han ta nåt sånt så varsegod. Jag har inget att dölja.

"Så säger alla" säger Jerry då. fortfarande inne på att han är osäker. Haha jävla nötta.

Jag ville även ha ett datum då jag absolut inte skulle kunna gå en dag till och vara gravid, så hon fick snällt räkna ut. den 3 Maj. Så det är mitt nya datum nu som jag ser fram emot.

En maj-bebis. Missar påsk men det gör inget. Den kan få ett påskägg i allafall.

Vi fick en ny tid nästa vecka

"Vi ses då" sa jag
"Gör vi inte alls det" sa Jerry
"Ja ni får lycka till med allt om vi inte ses" sa barnmorskan
"Vi ses då" sa jag och så gíck vi.


vi kommer få ett påskägg :)

Åh vad bra att gå  och bli förkyld NU??? vad är grejen. Det började inatt och har blivit värre under dagen. Nu sitter jag här helt täppt och har även ont i huvudet.


Nu får bebisen verkligen inte komma. Känns ju supertrist att behöva föda fram en bebis när man är sjuk?

Idag är btw dagen med stort D. Nu börjar min nedräkning. Spännande.

Vi ska till barnmorskan imorgon. jag tror på att vi kommer få ett "litet påskägg" och jag funderar allvarligt på att byta ut bebisens första kläder till en kycklingdräkt..

nej. såklart inte.. men ett stort påskägg ska jag inhandla så att den har något att ligga i på bilden vi ska ta när vi får en påskbebis :)

Nu får vi bara leta upp någon snäll som är villig att ta en bild på en bebis i ett påskägg. Någon??

belly bandit

Nu har jag äntligen vågat beställa en belly bandit :)

Det är en slags gördel eller korsett som man har runt magen för att den ska återhämta sig snabbare efter förlossningen. Den ska även ge ett skönt stöd och bättre hållning.

695 krona kostade den och jag hoppas att den är värd pengarna.

Det var ju inte så lätt att veta sin storlek så jag hoppas att jag har mätt rätt. (man skulle mäta midjan och dra bort 12.5 cm från den om man var nära förlossningen men var fan finns midjan nu liksom??)


I värsta fall får jag sälja den :)

Vi har haft städdag idag och vi har riktigt vädrat och sitter fortfarande med balkongdörren öppen. Det är så skönt.


Imorgon är det dagen med stort D men jag tror den väntar ett tag till med att komma ut.

Vi kom fram till att idag hade varit ett "fint" datum att komma ut på.. 110411, men den verkar ha något annat datum i öråtanke.

Jag och Signe får istället njuta av att gå långpromenad utan någon klumpig barnvagn som stör. Det dröjer nog ett tag sen att få rätt på den tekniken med en sån busig hund som Signe..

vandraren har ingenstans att gå...

Har nu varit ute och gått i nästan 40 minuter i rätt så rask takt.. Tänk er då rask takt för en höggravid kvinna... inte jätte. Men Signe tyckte det var kul och vi fick gå och hålla handen så där kärleksfullt som bara nykära gör.

Det var Jerrys idé. Jag förstod varför han ville ut och gå. När jag utbrast "Nej nu får vi sakta ner tänk på att jag har ett huvud mellan benen" så log han och svarade "Bra".
Jag fick sammandragningar och Jerry utbrast "NU HÄNDER DET" men det tror jag inte.

Fast ont det fick jag.

Lite kul det där ändå. Att man liksom "vill ha ont". När jag stannar upp för att en sammandragning gör ont så blir liksom Jerry lycklig som en liten pojke på julafton. Jag tittar på honom med tjurig min och menar på att det här är inte alls kul. Men samtidigt vill man ju ha ut ungen nu.

Hade varit kul att snusa bebis imorgon.

Nu ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen. Jerry hoppas på bebis inatt men om inte så ska han upp tidigt imorgon och jobba och jag tycker han kan ställa in sig på att jobba imorgon.

Tror han vill ha bebis mest för att slippa jobba :)

vecka 40

Igår gick vi in i vecka 40. (39+0)

Idag är det 39+1.
Det roliga är att förlossningen känns så himla avlägsen. så långt borta och jag känner inte alls att det kan starta närsom. Jag är inte heller beredd på om det skulle göra det.

Jag tycker att för någon vecka sedan kände jag mig så stressad över att det snart är dax och det kunde hända närsom typ.
Nu har min hjärna fått för sig att jag minsann inte ska föda barn alls. För så känns det när jag tänker på det.

Så beräknad förlossning på tisdag. Men jag kan även vara gravid i två veckor till efter det. Mig kvittar det.

barnmorskan

Idag var det dax för ett besök hos BM.

Angående barnets sätt att ligga i magen blev hon med fundersam och kallade in en annan barnmorska som var mycket mer erfaren). Hon sa att bebisen låg med rumpan upp, rygg på vänster sida och huvudet fixerat.

Grejen är att när jag ligger på rygg så ser man riktigt en "boll" som trycker upp och bebisen sträcker på sig och spänner ut rumpan ännu mera så fort man rör på magen.
Den sträcker ju sig även när jag sitter.
barnmorskan tror att den nu i helgen har roat sig med att vänt sig från vänster till höger sida och det är det jag har känt och då när den legat på höger sida så har jag blivit fundersam.

Det roliga var att bebisen låg på höger sida när min barnmorska kände på magen, och så tryckte bebis ut sin rumpa och även nåt annat hårt längre ner. Hon sa "jag hämtar en annan BM som är väldigt duktig och erfaren så får hon känna med, men det känns som huvudet är neråt iaf"
Då går det MAX en minut och när den andra BM ska känna så ligger bebis på vänster sida och trycker ut sina fötter på min höger sida, precis som den gjort innan. MIn barnmorska ser fundersam ut och frågar mig om den vänt sig medan de var borta.

"Den kände väl att den fick skärpa till sig när vi kallade in förstärkning" säger jag och ler stolt över vår buse.

Hjärtljud var bra, sf-måttet växt ytterligare och mina värden var med bra.

Lite flummigt inlägg kände jag nu när jag läser det igen men det får ni stå ut med.

Gravidhjärna häromdagen:
Jerry: har du sett mina mjukisbyxor?
Jag: De ligger på byrån, jag tvättade dom.

Jerry springer ner och kommer upp efter en stund.

Jag: Hittade du burkarna?
Jerry: Va??
Jag: Hittade du byxorna?
Jerry: Ja

Vi fick en ny tid till BM den 13 april klockan 13.00. Hon sa att det gjorde inget om vi inte avbokade den om det kom annat emellan, men jag sa att vi ses då.

Nu ska jag se "en unge i minuten"

det blev inget :)

Då struntade vi i att åka iväg ikväll. Vi diskuterade det och det är för det första lång resa (4 timmar fram och tillbaka) sen konserten i sig. sen jobbar Jerry hela dagen så han hade varit sjukt trött.

Sen verkar bebisen ha fått för sig att ändra ställning i magen. Alltså från att ha gått till ruckbar till helt rörlig och nu ligger och trycker upp mot mina högra revben. Fötterna är inte alls där de var innan (höger revben) och ja. Vi blev ställda igår när jag konstaterade varför det kändes så konstigt.

Jag hoppas innerligt att den inte har kunnat snurra runt så det är huvudet som är upp. Men den har säkert lyckats. De säger att det inte ska finnas plats, men det verkar inte bebis förstå ändå.


Jaja.. Iaf det blir ingen konsert. Jag städade innan. Hela ovanvåningen är städad och fin men det känns i kroppen nu. Nu har jag ont i höften och ja.. så är det.


Men vi bestämde att vi skulle köpa hem lite gott och sedan kolla på arkiv x tills vi somnar.

Imorgon kommer päps ner och bjuder på smörgåstårta. Ska bli sjukt gott.

Jag tänkte också att när jag får tillbaka bilen som David har lånat, ska jag installera babyskyddet i bilen så det är gjort. Så slipper det ta plats här inne med.


RSS 2.0