ihopklumpad info

Sitter här med Frank och inser att det finns knappt någon sekund över för något annat än att vara med honom. Det är underbart ska ni veta.

Allt annat känns lite meningslöst. Ja inte allt. Men att sitta vid datorn kommer längst ner på min lista när jag har en stund för mig själv.

Därför blir det knappt något bloggande.
Synd eftersom jag hade velat för min egen skull skriva om Franks utveckling här i bloggen.

Men iaf. Han vägde 6300 gram och var 64 cm lång senaste kontrollen (9 veckor var han då) Så han växer så fint så.

Han är väldigt lättflörtat och. ler hur mycket som helst åt nästan vad som helst.
Han ger svarsljud och kan prata riktigt mycket, men då måste man jobba lite för det
Huvudet är hyfsat stabilt, lite hänger han med det fram ibland när han är trött.
Han gillar hellre att titta vad som sker och hatar att ligga i vagnen och inte se vad som händer
Man måste oftast bära honom när han är vaken och lite tjurig, då vill han gå runt och se saker.
Vi gav upp kampen med att han ska sova i sin egen säng eftersom han blir så hysterisk så fort vi lägger ner honom. Han får sova bredvid mig och då sover han hur gott som helst. Så vi fortsätter att prova lägga honom i sin säng varje kväll men jag känner ingen brådska med att det ska fungera.
Han är såklart världens sötaste och snällaste bebis enligt mig och är oftast väldigt glad och lätt att ta hand om.

Tvn här hemma är jätteintressant tycker han så den får vi stänga av så fort han upptäcker den. han sitter gärna i babysittern när vi äter och spanar in oss och snackar lite skit.

Han sprattlar hela tiden och när man håller han under armarna så står han gärna på benen. Han rör sig hela tiden och när han ligger så ligger han inte på samma ställe efter två sekunder :) hans händer har han med upptäckt, dom viftar han med till höger och vänster och äter på i tid och otid.


Ja.. massa ihopklumpad info nu.

och nu blev han ledsen. trött på att roa sig själv :)

hejdå

fredagsmys med Frank

Jag tycker det är alldeles för mysigt att ha Frank i sängen (även om jag sover mycket sämre då han, trots sin storlek ligger och tränger ut mig) för att kämpa fullt ut med att han ska sova i sin egen säng.

Jag provar. somnar han inte efter några gånger jag har gått in så får han sova med mig istället. Då somnar han direkt.

Idag har han varit lite gnällig. Han brukar aldrig vara det. Han är ju en väldigt snäll bebis. Han har bara velat bli buren hela dagen och inte varit speciellt glad då heller. Men vi har haft några "pratstunder" och en del leende har han bjudit på ändå.

Jag har precis fått honom att somna och jag provade lägga honom i vagnen och han har redan börjat vifta och gnälla för han ligger där. Hehe sötnosen är väl lite extra mammig idag.

och nu ligger han o sover på mig igen myspys


vi hörs

sovrutiner

Igår somnade Frank själv i sin säng med hjälp av Jessicas tips (tusen tack för dom)

Men något som jag har kommit fram till är att om han sover själv så vaknar han klockan 1 för att få mat.
Sover han i min säng så vaknar han oftast inte förrän vid 4.

När Frank vaknar första gången på natten så får han sen sova resten av natten i min säng eftersom det sparar massa tid och jag får sova mer. Sen är det supermysigt att samsova.

Men han måste ju lära sig att sova själv med så vi inte har en tioåring mellan oss sen. Så han har alltid fått sova i sin säng först, men oftast har han somnat i vår famn. Jag bestämde mig därför för att låta honom lära sig att somna själv i sin säng.

Så jag lägger ner honom, ger honom snutte och napp och bäddar ner honom och släcker rummet. Sen går jag ut och fixar med tvätt. Igår så ville han inte ta nappen och jag trugar inte, men han somnade fint utan den.
Jag har gjort det två dagar. Första gången somnade han direkt (i lördags) och igår fick jag ta upp honom igen eftersom han inte va så trött men efter en liten stund så provade vi igen och då somnade han hur bra som helst sen.

Nu har vi stigit upp och han ligger i vagnen och vilar. Jag funderar på att vila lite i soffan eftersom vi ska iväg sen.
undrar om Frank har en sovdag?

Ojoj.. Frank började vakna innan så jag började förbereda mig för att ge honom mat och roa honom. Men när jag skulle ta upp honom så hade han somnat om. Och han sover fortfarande??

Han somnade mellan nio och halv tio. Dax att väcka sömntutan så han kan få mat innan vi ska ner i stan.

Det är chockerande då han den senaste veckan inte klarat sig utan mat i mer än max två timmar på dagen och eftermiddagen och kvällen har han velat äta hela tiden.

Hans tillväxtsperiod kanske börjar gå över? Så nu vill han sova ut idag istället för att äta. Alltså på bvc sa hon att de brukar ha en tillväxtperiod vid 3 veckor och en vid 6 veckor och han hade en vid tre veckor och nu har han en då. Jag var först rädd att han inte blev mätt och min mjölk börja ta slut men så var det inte. Han ville bara äta extra mycket..

Nu såg jag en hand som vifta till så bäst att passa på att flörta lite med honom nu..

Frank 6 veckor

Han är 63 cm lång och väger 5860 gram.
Han sprider leende efter leende och "snackar" mer och mer för varje dag. Hela han blir starkare och starkare och ja, han börjar bli så stor.

Nu blir han ledsen om han inte kan hitta mig. Han kan ligga själv och leka i babygymmet en stund och sitta i babysittern om jag syns till.
Jag tycker det är kul att han någon gång har tittat åt ett annat håll (tex igår "pratade" han med My) och när han sen tittar åt det hållet jag satt på, börjar gråta när jag inte sitter kvar. När jag då kommer tillbaka så slutar han gråta och börjar le igen.
Jag trodde inte han skulle bli så mammig så snabbt men det är väl lätt hänt när jag är som jag är.

Hmm.. ja annars inte så mycket.
Han sover fortfarande väldigt oregelbundet och det får han fortsätta med. Jag anpassar mig och tar dagarna som dom kommer. Det är skönt.

Idag ska vi ner till stan. Det är 100års fest här och jag tycker man ska gå ner och joina när staden har fixat så himla mycket fint.. Även om jag tycker kungens besök på måndag känns onödigt och pinsamt..

Nu börjar Frank vakna efter sin lilla vilostund.

vi hörs

hej

Tiden rinner iväg. Frank är redan sex veckor och jag var på återkontroll igår.

Allt var bra med mig. Att prata om förlossningen var bara förvirrande. Jag var nog inte så medveten om vad jag gjorde. Jag var supertrött redan innan jag blev inskriven.

Men jag har lite mer koll nu inför min förlossningsberättelse. Så jag ska ta mig tid att skriva en sådan nu.

Vi har det bra annars. Frank sover just nu och jag passar på att kolla läget på datorn.


ska lägga över lite bilder och försöka börja framkalla några.


Här är en bild som Sanna tagit. Frank är väldigt mycket större nu.

RSS 2.0